Kokkens beste grilltips
Vår egen kokk Jørn lager verdens beste pølse- og hamburgermåltider på grillen. Han vet hvordan man får det beste ut av enkle råvarer og deler her sine fem beste grilltips med deg.
1. Krydderblanding eller bbq-saus på burgerne gir ekstra smak
En god dry rub får du ved å bruke ferdige kydderblandinger som garam masala eller ras-el-hanout. Du kan også lage din egen blanding. Pensler du burgerne med bbq-saus, kan du gi dem litt farge på grillen først og deretter pensle med sausen.
2. Pensle burgerbrødene og strø med salt eller krydder
Pensle burgerbrødene med god olje eller smeltet smør. Strø gjerne toppen av burgerbrødet med litt flaksalt, chiliflak eller annet krydder.
3. Grill pølse- og hamburgerbrødene før servering
Hev smaken på pølse- og hamburgerbrød ved å gi dem en runde på grillen. Varm dem forsiktig på indirekte varme eller legg dem kjapt på høy varme for fine grillmerker.
4. Bruk ulik varme
De fleste griller har ulike varmesoner. Bruk høy varme for å gi fin farge og smak til burgere og grønnsaker. Bruk lav/indirekte varme til pølser, så unngår du at de sprekker.
5. Prøv nye sauser og spennende tilbehør til grillmaten
Prøv å la ketchupflasken få hvile neste gang du serverer grillmat. Det er uendelige muligheter for gode smakskombinasjoner til både burger og pølse. La deg inspirere av disse oppskriftene med spennende smakskombinasjoner neste gang du skal grille.