5 baketips for perfekt grovbakst
Opplever du at dine hjemmebakte grove rundstykker blir tunge, kompakte og smulete? Vår egen baker Gunnar kjenner alle triksene for å få deilig, luftig grovbakst. Her er hans beste baketips.
Gunnar vokste opp i et bakeri på Island og har tatt lidenskapen for god bakst med seg til Norge. Han er selv utdannet baker, har ledet produktutviklingen i Lantmännen Unibake i flere år og en av skaperne bak Hatting-serien Grovbakst. Nå vil han dele med deg hvordan du lykkes med å lage din egen grovbakst fra bunnen.
Først spør vi Gunnar: Hvorfor blir grovbakst ofte litt mer kompakt og smulete?
– Grovt mel inneholder mindre gluten enn fint mel. Derfor må du gi den grove deigen litt ekstra kjærlighet for å få den smidig og luftig, svarer han.
Gluten er proteinet i melet og fungerer som et bindemiddel i bakverket. Det lager de fine trådene vi ser i luftig brød. Slik blir det ikke av seg selv. Du må jobbe litt med deigen for å aktivere disse egenskapene.
Les om Hatting glutenfrie bakervarer